Logga in:

Mareld är notoriskt svårt att fånga på bild. Inget slår det i alla fall live.

Mareld är ljus från dinoflagellater som lyser upp när det påverkas av en plötslig rörelse, till exempel en vattendroppe, en fisk som simmar, eller, till vår glädje, en paddel eller hand som rör sig i vattnet.

Vem leder turen?

Våra guider är duktiga lokala paddlare som känner till vår del av skärgåden mycket väl. Alla våra ledare har dessutom relevant utbildning inom ledarskap och första hjälpen.

Vill du lära dig mer om paddelteknik så ger vår guide dig gärna sina bästa tips.

Språk

Vi guidar på svenska eller engelska beroende på vilka deltagare som är med.

Bilingual courses

Vi har tillgång till tysktalande guider för gruppbokningar.

Var hålls aktiviteten?

Vi utgår från vårt center på Önnereds brygga utanför Göteborg.

Information om hur du bäst hittar till oss:

Bilingual courses

Mareldstur

Paddla i mörker - är inte det läskigt? Nej då inte alls. Efter en kort stund i mörkret skärps synen och dina övriga sinnen. Är det inte kallt då? Precis som all annan uteaktivitet så handlar det om rätt utrustning. Torrdräktshyra ingår under de tider på året då vattentemperaturen kräver detta och går annars alltid att hyra till på våra turer. Klä dig någorlunda varmt innanför denna så kommer du att trivas på turen oavsett temperatur. Under hösten innan teperaturen i havet blir kallt på riktigt använder vi ibland våtdräkt istället.

Mareld/natt (kajak)

Aktuella tillfällenBeskrivningPris
On 12 sep kl 19:30–22:30Mareldstur i kajak med guide - torrdräkt ingår895.-Läs mer / Boka

Är ni flera som vill deltaga i denna aktivitet men inte kan någon av ovanstående datum? Hör av er via mail så försöker vi lösa det!

Fler datum publiceras efterhand.

Mareldspaddling på Escape Outdoors

Mareld är något vi själva aldrig tröttnar på att uppleva från kajak. Det grönaktiga, klara glittret i vattnet är vackert att titta på varifrån som helst, och rent sagolikt att uppleva i en kajak. Du sitter mitt i skådespelet och kan framkalla de mest spektakulära ljuseffekter med paddeln, lite vattenstänk, eller med handen. Ibland kan till och med kajakens bogvåg lysa upp som en stor pil i havets eget stjärnljus.

Mareldspaddling på Escape Outdoors

Har vi inte turen (eller skickligheten) att se någon mareld njuter vi av natten och övar lite mörkernavigering. Både roligt och nyttigt! Det här är en tur för alla som suttit i en havskajak tidigare. Tag med egen fika, pannlampa (om du har) och ombyte (för säkerhets skull). Guiden finns hela tiden tillgänglig för att kunna hjälpa till om det skulle behövas.

Mareldspaddling på Escape Outdoors

Oftast passar vi på att göra upp en liten lägereld under pausen. Det skapar bra stämning och ger även möjlighet till att tex grilla.

Lägereldsmys på kajaktur

Under sensommar, höst och vinter anordnar vi Mareldsturer. Turen är upplagd som en Tur med guide. Alla som paddlat havskajak minst en gång tidigare är välkomna att följa med. Under höst, vinter och vår ingår alltid hyra av torrdräkt, neoprenskor och paddelhandskar i avgiften för bästa komfort och säkerhet. Klä dig i ett syntet eller ullunderställ under torrdräkten för bästa komfort. Se filmsnutten nedan om våra torrdräkter.

Klä dig som för rask promenad under rådande väder. Ta med en värmande tröja eller jacka och fika(varm dryck och energi) till pausen. Förpacka det som du vill ha med dig någorlunda vattentätt, tex i en plastpåse. Ta gärna med pannlampa om du har.

Välkommen!

Har du frågor eller önskemål?

Skicka ett meddelande till info@escapeoutdoors.se