Logga in:
Mareldspaddling i kajak på Escape Outdoors

Escape Outdoors ligger alldeles i kanten av Göteborgs södra skärgård men vi arrangerar turer på andra vackra och spännande platser också.

Vem leder turen?

Våra guider är duktiga lokala paddlare som känner till vår del av skärgåden mycket väl. Alla våra ledare har dessutom relevant utbildning inom ledarskap och första hjälpen.

Vill du lära dig mer om paddelteknik så ger vår guide dig gärna sina bästa tips.

Språk

Vi guidar på svenska eller engelska beroende på vilka deltagare som är med.

Bilingual courses

Vi har tillgång till tysktalande guider för gruppbokningar.

Vad tycker våra kunder?

Utmärkt ledare, lugnt och säkert.

Ett JÄTTETACK till Johan som på extremt kort varsel ställde upp på guidad tur för mina italienska vänner . Det blev en fantastisk dag och vi är alla såååå nöjda !

Toppen! Vår härligt glada och inspirerande guide Stefan tog oss tryggt med på en kvällstur anpassad efter (obefintlig) erfarenhet och rådande vind. Efter tre timmar var det som om vi aldrig gjort annat och vi längtar redan tillbaka till kajaken.

Tur med guide

Vi arrangerar uteupplevelser från kajak, i grottta eller i skogsmiljö. Med många års erfarenhet av att leda stora och små grupper till positiva upplevelser ute anpassar vi turmål efter gruppdeltagere och väder. Följ med på någon av de turer vi annonserar här, eller låt oss arrangera en tur speciellt dig och dina vänner.

Tur med guide

Aktuella tillfällenBeskrivningPris
On 27 sep kl 19:30–22:30Mareldstur i kajak med guide895.-Läs mer / Boka
Lö 30 sep kl 19–22Mareldstur i kajak med guide895.-Läs mer / Boka
To 5 okt kl 19–22Mareldstur i kajak med guide895.-Läs mer / Boka

Är ni flera som vill deltaga i denna aktivitet men inte kan någon av ovanstående datum? Hör av er via mail så försöker vi lösa det!

Fler datum publiceras efterhand.

Kajaktur

Tur med guide är till för dig som under trygg ledning vill känna på hur det är att paddla kajak. Vi startar med instruktioner om kajaken och övrig utrustning på land. En guide följer sedan med ut på turen. I lugnt tempo paddlar vi runt de närmaste öarna i skärgården och rastar i någon mysig vik. Ibland lastar vi kajakerna på trailern och kör en bit för att sedan paddla hem, eller vice versa.

Du behöver ingen tidigare kajakvana när du kommer till oss och vi har kunder i alla åldrar. Vi hjälper dig tillrätta med en stabil kajak och nödvändig utrustning. Klä dig som för rask promenad under rådande väder. Tag gärna med extra ombyte, företrädesvis vattentätt förvarat.

Under den kalla delen av året ingår lån av torrdräkt, paddelhandskar och neoprenskor!

Grottur / skogstur med fika.

Tur till fots med inslag av grottkrypning om man vill. Vi bjuder på fika.

För alla

Du är välkommen att boka dig på alla annonserade turer.

Du hinner få ett par fina timmar efter jobbet eller en ledig dag, under trygg ledning av en eller flera av våra duktiga guider och i gott sällskap av likasinnade.

Skogsturer ingår fika. För aktiviteter i grotta ingår även overall, handskar, grotthjälm och pannlampa. Vi har regnkläder till alla mot eventuell väta uppifrån.

kajakturer ingår kajakhyra , om inget annat anges. I kajakhyran ingår även paddel, flytväst och sittbrunnskapell. De som paddlar hjälps åt att bära kajakerna till och från sjösättningen samt att skölja och torka av utrustningen efter bruk. Tid på land för genomgång, förberedelser och efterarbete ingår i turen.

Klä dig som för rask promenad under rådande väder, gärna med slanka skor som tål att vara i vatten. Tag med fika/lunch/middag och extra ombyte, gärna i vattentät förvaring.

För företag/grupper om minst 5 personer

Är ni en grupp på minst fem personer kan vi guida en tur som vi tillsammans kommer överens om när den skall ske, hur den skall se ut och vad som skall ingå.

Vi lämnar gärna förslag på hur er tur kan se ut beroende på önskemål och förutsättningar.

Grundpris per person är 795.-, inklusive guide och utrustning.

Priser och idéer för andra turer, längre eller med annat innehåll, på annan plats eller med andra inslag, lämnar vi gärna på förfrågan.

Mat

Vi hjälper er gärna med mat till er grupptur. Vi erbjuda:

  • Rejäl baguett med mycket pålägg, mineralvatten, kaffe och kaka. 130.- / person
  • Pytt i panna med rödbetor, gurka, mineralvatten, bröd smör ost, kaffe och kaka: 260.- /person

Välkommen med din bokning!